Alt Crypto Markt Kap Vastzitten in de Wolken

Altcoin Seizoen Vertraagd, Alt Crypto Markt Kap Vastzitten in de Wolken

Bitcoin handelt een paar duizend boven zijn vroegere piek van $20.000, maar de vonk van een nieuw altcoin seizoen is nog niet aangekomen in de crypto-industrie. Een van de redenen voor de vertraging van de bullish advance is dat de totale altcoin market cap in de wolken is blijven hangen.

Maar zodra de wolken en de bijbehorende turbulentie zijn verdwenen, zal er geen weerstand meer zijn in de atmosfeer die de rest van de activaklasse ervan weerhoudt om Bitcoin in te halen en op te stijgen naar de maan.
Bitcoin FOMO keert Bitcoin Up terug naar de Crypto-markt, maar tot nu toe zijn de toptalenten onaangetast gebleven.

Bitcoin was de allereerste cryptocurrency die werd gecreëerd, en alles dat kwam na het feit dat het geen directe vork van de crypto-activa is, wordt beschouwd als een altcoin.

Zelfs Ethereum of XRP die een groot deel van de totale crypto markt cap van hun eigen, zijn nog steeds gecategoriseerd onder de altcoin klasse.

Toen Bitcoin in 2017 voor het eerst explodeerde in de mainstream, resulteerde de FOMO en de daarmee samenhangende kapitaalvloed in de crypto-markt op zoek naar het volgende grote ding, in wat tot op de dag van vandaag wordt aangeduid als „altcoin seizoen“.

In deze fase schoot de Ethereum ballon op tot $1.400, XRP schommelde naar meer dan $3.58 per penning, en de rest van de altcoin ruimte presteerde net zo goed – zo niet beter.

Met Bitcoin dat nu weer ver boven zijn recordhoogte uitkomt, hebben crypto investerende dierenartsen geanticipeerd op weer een altcoin-seizoen van vergelijkbare proporties, maar het moet nog gebeuren. En dat komt omdat de totale altaarnmarktdop niet uit de wolken kan komen.

Totale 2 altcoin marktcrypto cap alt-seizoen wolk

Altcoins komen vast te zitten in de Ichimoku-wolk, maar er heeft zich een bulldozer gevormd: CRYPTOCAP-TOTAL2 op TradingView.com

Waarom een andere Altcoin Seizoen of Beer Markt zal worden beslist deze maand

Volgens de totale crypto market cap sans Bitcoin, kijkend naar de resterende meer dan 200 miljard dollar aan kapitaal dat altcoins aan de tafel brengen, werd prijsactie op maandelijkse tijdsbestekken afgewezen bij Ichimoku cloud resistance.

De Ichimoku-wolk, ook wel de Kumo genoemd, kan fungeren als steun of weerstand, en de grootte van elke wolk geeft aan hoe turbulent de prijsactie is geweest, vergelijkbaar met hoe Bollinger Bands zich verbreden met volatiliteit.

En terwijl het lopen headfirst in wolkenweerstand is niet een groot teken voor altcoins, tot nu toe, de december maandelijkse kaars houdt boven de onderste steun van de wolk. De Bitcoin-dominantie toont ook een zeer belangrijke afsluiting van december, die samenvalt met de totale altcoin-dop.

De grote novemberkaars duwde altcoins in de wolk, wat nog belangrijker is, veroorzaakte een bullish crossover van de basislijn en de conversielijn van de indicator, ook wel de Tenkan-Sen en Kijun-Sen genoemd.

Een bearish crossover is ook afgebeeld op bovenstaande grafiek om het belang van de trendwijziging aan te tonen die plaatsvindt naast de crossover indien deze wordt bevestigd.

De Ichimoku kijkt naar vroegere, huidige en toekomstige prijsactie, en de rode wolk die nog een jaar voortduurt zou een verlengde fase van bearish prijsactie kunnen suggereren.