BaFin advarer investorer mot Uautorisert megler 10Cryptomarket

Den tyske finansregulatoren BaFin utstedte i dag nye retningslinjer som oppfordrer potensielle investorer til å passe seg for uautorisert megler 10Cryptomarket. Det har tidligere gitt veiledning og bedt investorer om å unngå ethvert selskap som lover uforholdsmessig god avkastning til investorene.

Tysk toppregulator advarer investorer

Den tyske regulatoren har advart investorer om farene som offshore-meglere utgjør som jobber for å skaffe en andel av den elektroniske handelsvirksomheten. De følger også den uregulerte kryptosektoren i landet. BaFin markerte nylig 10Cryptomarket med rødt flagg og bemerket at selskapet driver en ulovlig virksomhet i landet uten å motta riktig autorisasjon. Firmaet tilbød CFD-er til brukere og ga brukerne eksponering for forex- og kryptovaluta-relaterte instrumenter.

BaFin sa: “Operatøren av plattformen driver dermed egenhandel a Bitcoin Up som handler for egen regning i henhold til avsnitt 1 (1a) setning 2 nr. 4 (c) av KWG på kommersiell basis. Verken handelsplattformen eller dets operatør har autorisasjonen som kreves i henhold til avsnitt 32 (1) i KWG, og driver derfor uautorisert virksomhet. ”

Bruker falske logoer

I følge regulatoren brukte 10Cryptomarket kontraktsdokumenter merket med BaFin-logoen for å bevise legitimiteten til brukerne. Imidlertid ble de aldri autorisert av regulatoren. Det kom med høye krav på nettstedet sitt og fortalte brukerne at de har kraftige strategier som vil gi risikofri handel.

Selskapet hevdet videre å være lokalisert i Tyskland med kontorer i London, Moskva, Singapore og Zürich. BaFin oppfordret nok en gang investorer til å være forsiktige med enhetene de engasjerer seg med på nettet og sikre at selskapet har en pålitelig identitet. En garantert høy avkastning som overstiger den typiske markedsavkastningen, kan være et tegn på svindel. Regulatoren har tidligere utstedt flere slike advarsler, og fremhever risikoen ved å jobbe med uautoriserte online handelsplattformer. Selv kryptofirmaer i landet må få lisens fra regulatoren for å sikre overholdelse av AML-forskriftene (anti-hvitvasking).