Bitcoin Prijs gaat door met Skyrocket As Pundit Caps Next All-Time High Op $30.000

De prijs van Bitcoin is sinds de afgelopen week gestegen en steeg binnen 24 uur met meer dan 12,70% ($1.268). De digitale munt bereikte een piek van $11.400 op 27 juli, een nieuw hoogtepunt in zes maanden. Bitcoin is het grootste deel van het jaar stabiel geweest te midden van marktschommelingen, een wereldwijde pandemie, regelgevings- en controlegevechten en een moeilijke tijd in het voorgaande jaar.

Bitcoin had dit jaar een van zijn halveringsevenementen, waarbij de verwachting was dat het daarna een opwaartse trend in de waarde van de digitale munt zou veroorzaken. Een paar maanden na de halvering leverde het echter gemengde signalen op, omdat de digitale munt bleef zweven rond de prijs van het evenement van voor de halvering.

Veel deskundigen dachten dat het nog wel even zou duren voordat het bullish sentiment zou doordringen. Terwijl Bitcoin zich blijft verzamelen en nu bijna $12.000 raakt (momenteel $11.640), hebben veel cryptocurrency-experts en -cijfers hun mening geuit over hoe ver de prijs van Bitcoin dit jaar zal gaan.

Nu, de geheime eigenaar van Bitcoin.org en marktexpert, heeft ‚Cobra‘ verklaard dat het volgende record van Bitcoin $30.000 zal zijn. Deze verklaring op Twitter, de eigenaar wiens identiteit onbekend is, legde uit dat, als Bitcoin een nieuwe all-time high zou testen in deze specifieke bullish run, het rond de $30.000 zou liggen.

Hij voegde er ook aan toe dat de digitale activa zich waarschijnlijk zouden terugtrekken tot ongeveer 15.000 dollar na het raken van 30.000 dollar. Cobra adviseerde ook crypto-investeerders om de cryptocurrency niet bij een hoogte van alle tijden te kopen, tenzij zij bij het houden op het vele jaren van plan zijn.

Rekening houdend met wat er gebeurde na de laatste Bitcoin Revolution die voor dit jaar gehalveerd werd, zijn veel crypto-experts van mening dat de $30.000-drempel „te klein van een winst“ zou moeten zijn om de prijs van de digitale munt te laten stijgen. Cobra opnieuw chipped in te stellen dat, veel deskundigen en investeerders zijn irrationeel bullish, vaak na een halvering gebeurtenis en als zodanig, zou dat cijfer beschouwen als te laag.

Volgens de Bitcoin.org bewaarder is wat mensen zich niet realiseren dat het verplaatsen van $10 naar $100 een stuk makkelijker is dan het verplaatsen van $10.000 naar $100.000. De hoeveelheid geld die nodig is om dat te laten gebeuren is veel te veel en crypto-investeerders houden geen rekening met die verschillende grootheden. Om met $100.000 te kunnen handelen, zou Bitcoin moeten worden gewaardeerd op 10% van de huidige geldhoeveelheid in de Verenigde Staten, inclusief alle bankdeposito’s en spaartegoeden, en al het contante geld in omloop.

Het is nog te vroeg om een standpunt in te nemen over welke kant de prijs van Bitcoin op gaat. Veel voorspellingen van crypto-deskundigen komen wel en veel van hen ook niet uit. Tot het uitbreken van de prijs boven de $10.000 onlangs, liep Bitcoin het risico om in waarde te dalen.

De prijs van BTC zat sinds mei vast tussen $9.000 en $9.500 en probeerde dagenlang boven het $10.500 weerstandsniveau uit te komen en wanneer een cryptocrisis zich zo lang onder een vitaal weerstandsniveau consolideert, is een uitbraak waarschijnlijk.

De recente opleving is de sleutel tot het behoud van het momentum van Bitcoin en dit is het punt dat bepaalt of de opwaartse trend van de digitale munt zich zal voortzetten of in een bearish trend zal vallen. Nu de fundamentals aan de ketting sterker worden, zal Bitcoin waarschijnlijk boven het $13.500 weerstandsniveau uitkomen met een nog sterkere rally.