De flesta argentiner skulle hellre häcka sig med Crypto för att skydda besparingar

Argentinas ekonomiska situation blir nästan värre med månaden. Trots regeringens många åtgärder för att återuppliva peson förlorar många förtroendet för den. Nu verkar det som att kärleken som argentinare har byggt för kryptovalutor ökar.

Den argentinska Crypto Craze

Paxful, en av kryptoindustrins bästa peer-to-peer-utbyten, släppte en undersökning som visar hur mycket tro argentinerna har på Bitcoin Profit. Undersökningen genomfördes av det lokala branschföretaget Cripto 247 på uppdrag av börsen. Undersökningen tog svar från 1113 argentiner mellan 18 och 55 år. Av respondenterna förklarade 69,5 procent att de hade gjort minst en kryptoinvestering som en säkring mot den konstanta deprecieringen av peso.

Undersökningen tilllade att 67,8 procent av befolkningen anser att cryptocururrency för närvarande är säkrare än peso. 73,4 procent svarade också att de tyckte cryptocurrencies var det bästa sättet att skydda sina medel i det nuvarande ekonomiska scenariot.

„Under detta år har vi observerat en stor ökning av de operationer som utförs av argentinska användare på vår plattform, särskilt sedan pandemin startade och registrerade en ökning med 37,5% i volym jämfört med tidigare perioder,“ sade en representant från Paxful till nyhetsrapporter.

Talesmannen tilllade att företagets känsla för cryptocurrencies är fortsatt stark, eftersom inflationen rädsla har drivit allmänheten till digitala tillgångar.

Crypto kan vara Argentinas enda hopp

Argentinas kärleksaffär med cryptocurrencies blev ett ämne av intresse förra året, då regeringen drev många invånare mot tillgångarna genom en sammanfallande penningpolitik. Landet har hanterat den förlamande inflationen i årtionden, och Reuters rapporterade i november förra året att inflationsnivåerna beräknades nå 53 procent i slutet av året.

Genom denna långa, inflationsrida väg har argentinare utvecklat ett alltför stort beroende av dollarn. Från och med 2014 rapporterade Washington Post att det fanns upp till 50 miljarder dollar i dollarkonton och fysiska kontanter i landet. Peso föll också till rekordlåg i augusti 2019 och markerade fler skäl för att tjäna och spara i dollar.

För att reformera saker rullade den nyvalda presidenten Alberto Fernandez en valutakontrollpolicy som begränsade mängden tillgängliga dollar för sparare från 10 000 dollar i månaden till 200 dollar.

Fernandez politik är förståelig. För att minska beroendet av dollarn måste du begränsa människors förmåga att hålla den. Men med en lokal valuta som fortsätter att sjunka, dömmer politiken också människor.

Huvudflykten till Bitcoin var snabb. Under veckan med Fernandez seger slog Bitcoins handelsvolym i Argentina 14,15 miljoner pesos – den tredje största veckan i historien. 2020 har definitivt varit värre för det latinamerikanska landet. Data visar att Argentinas ekonomi minskade med 26,4 procent i april 2020 under 2019. Coronavirus-pandemin har kvävat drift och sysselsättning, och de som fortfarande har jobb har letat efter sätt att skydda sig.

Med dollarn nästan otillgänglig ger cryptocururrency den bästa hjälpen för en nation i kris.